Skylux elektrische lichtkoepel met iDome HR++ glas

22 Items

per pagina

Skylux ventilatie lichtkoepel elektrisch HR++ glas

De Skylux lichtkoepel met ventilatie elektrisch bediend is samengesteld uit een aantal onderdelen. Allereerste de dakopstand, deze is gemaakt van PVC en monteert u op het dak. Hierbovenop zit al de iDome voorgemonteerd, dit is het glasraam met HR++ veiligheidslgas. Naar wens stelt u de lichtkoepel samen die u simpel monteert op het glasraam. Hij is hiermee compleet voor montage met hoge isolatiewaardes. Ook is hij doorvalveilig, zit er inbraakvertragend bevestigingmateriaal bij en haalt hij hoge geluidsreducerende waardes. Bediening gaat via de meegeleverde afstandsbediening waarbij de spindelmotor netjes is ingebouwd en weggewerkt in de dakopstand. Deze set is de ultieme samenstelling voor comfort en gemak waarbij daglicht en ventilatie aan bod komen. 

PVC dakopstand 20/00

De dakopstand gemaakt van PVC, welke met EPS isolatie gevuld is voor een goede isolatie, is haaks (recht). Dit betekent dat u geniet van maximale lichtinbrengst omdat de dagmaat gelijk is aan de daksparing (gat in het dak). De opstand is 20 cm hoog en heeft een flens aan de buitenzijde waardoor u hem gemakkelijk inwerkt met de dakbedekking. 

Maat elektrische lichtkoepel van Skylux

Elektrische bediening Skylux lichtkoepel

De elektrische bediening gaat via een spindelmotor (24 V) die is ingebouwd en weggewerkt in de dakopstand. De spindelmotor is bij rechthoekige maten verwerkt in de lange zijde. Hierdoor is hij uit het zicht wat zorgt voor een mooi aanzicht van binnenuit. Het verbruik van deze spindelmotor is 85 W (of 0,5 W in standby). Bij sommige maten zit er een enkele spindelmotor bij en bij sommige dubbele spindelmotoren. Dit leet u terug in het artikel en heeft te maken met het gewicht en grootte van de lichtkoepel met HR++ glas. Hetzelfde geldt voor de plek van de scharnieren. 

Regensensor

In het artikel kunt u aangeven of u uw iDome elektrische Skylux lichtkoepel met of zonder regensensor wilt. De regensensor sluit de lichtkoepel bij regenval en zal hem minimaal 20 minuten gesloten houden, daarna kunt u via de afstandsbediening aangeven om hem weer te openen. 

Skylux iDome HR++ veiligheidsglas

Het glas van de iDome bestaat uit 28 mm HR++ veiligheidsglas en zal niet versplinteren bij een breuk. In combinatie met het feit dat hij doorval veilig is kunt u met een gerust hart genieten van daglicht en ventilatie. De binnenruit is gelamineerd en de buitenruit is gehard. 

Stel jouw lichtkoepel samen

Bovenop het glasraam van de iDome komt een lichtkoepel die u zelf kunt samenstellen. Hierbij zijn er een aantal keuzes en opties. Het aantal schalen van de lichtkoepel kan in enkelwandig of dubbelwandig. Deze kunststof schalen kunnen dan in acrylaat of (buitenschaal) polycarbonaat. Polycarbonaat is gemaakt van slagvast en krasvast kunststof ten opzichte van acrylaat. Verder kan de lichtkoepel nog in helder of opaal. Opaal is niet doorkijkend en handig voor bijvoorbeeld een badkamer of andere ruimte waar u privacy wilt. 

Prijs Skylux lichtkoepel elektrisch

De prijs van de Skylux lichtkoepel is afhankelijk van de door u gekozen samenstelling en de maat. Wij leveren enkel de maten die binnen 5 werkdagen te verzenden zijn zodat we deze snel bij u kunnen bezorgen. 

De volgende maten kunt u online bij ons kopen: 40x40, 50x50, 60x60, 70x70, 80x80, 90x90, 100x100, 105x105, 110x110, 120x120, 130x130, 140x140, 150x150, 40x70, 60x90, 80x130, 80x180, 90x120, 100x130, 100x150, 100x160 en 100x200 cm.

Andere maten zijn via offerte basis op te vragen via onze e-mail.

Voordelen Skylux elektrische lichtkoepel

Hierbij nog even de voordelen van de Skylux elektrische lichtkoepel met HR++ glas op een rijtje voor u in een handig overzicht.

 • Compleet voor montage op plat dak.
 • Bedieningsgemak door elektrische bediening.
 • Glasraam is voorgemonteerd op de dakopstand.
 • Haakse dakopstand voor maximale lichtopbrengst.
 • Stil bij geluid van buitenaf of het vallen van regen en hagel.
 • Inbraakwerend dankzij het inbraakvertragende bevestigingmateriaal.
 • Lichtkoepel naar keuze samen te stellen.
 • Spindelmotor uit het zicht omdat deze ingebouwd is in de dakopstand.
 • Montage mogelijk in een dakheling tussen de 0 en 25 graden.
 • Groot assortiment maten.
 • Doorvalveilig.
 • Enorm hoge isolatiewaardes.

Technische info iDome elektrisch

Afhankelijk van de samenstelling van uw Skylux elektrische lichtkoepel met iDome HR++ glas zitten hier bepaalde isolatiewaardes aan verbonden. Ook zit er verschil in de lichttransmissie en zonnetoetredingsfactor.

Isolatiewaarde

De isolatiewaarde (Urc-waarde) bij de keuze voor een enkelwandige lichtkoepel zit voor de gehele set op 0,92 W/m2K. Bij een dubbelwandige lichtkoepel zit deze isolatiewaarde op 0,85 W/m2K. Welke lichtkoepel u dus ook kiest, de isolatiewaardes zijn uitstekend.

Geluidswerendheid

De geluidswerende waarde (Rw-waarde) zit op 40 dB en is daarmee erg stil. Zo heeft u minder last van geluid van buitenaf en geluid van het vallen van regen of hagel.

Lichttransmissie en zonnetoetredingsfactor 

De lichttransmissie (LT-waarde) en zonnetoetredingsfactor (g-waarde) wisselt met de samenstelling van uw lichtkoepel die u in onderstaande tabel kunt vinden.

Uitvoering lichtkoepel LT-waarde (%) g-waarde (%)
Enkelwandig acrylaat helder 68 46
Enkelwandig acrylaat opaal 62 40
Dubbelwandig acrylaat helder 61 40
Dubbelwandig acrylaat opaal 52 31
Enkelwandig polycarbonaat helder 66 44
Enkelwandig polycarbonaat opaal 44 32
Dubbelwandig polycarbonaat helder 59 38
Dubbelwandig polycarbonaat opaal 55 33

Montage Skylux elektrische lichtkoepel

Er zit een handleiding bij voor montage en aansluiting van de elektrische lichtkoepel. Hierbij is het glasraam van de iDome al voorgemonteerd en hoeft u enkel de lichtkoepel er nog op te schroeven. De lichtkoepel heeft voorgemonteerd een afdichtingsband. Verder zitten alle bevestigingsmaterialen erbij. Montage kan op een plat dak met een dakhelling tussen de 0 en 25 graden. Als u de handleidingen op voorhand wilt inzien zijn deze op te vragen via onze e-mail.

Skylux garantie

U krijgt standaard 10 jaar fabrieksgarantie op uw elektrische Skylux lichtkoepel met iDome HR++ veiligheidsglas.

Service & contact

We staan 24/7 voor u klaar

Stel uw vraag direct online!

Chat met ons

LICHTKOEPEL ACTIE!

Gratis verzending Nederland

Gratis verzending België

Geen bezorging waddeneilanden

Advies nodig?

Vraag & antwoord service?

E-mail verkoop@lichtkoepeltje.nl

T: 026-3232918 ma - vrij : 10.00 - 16.00

Copyright © 2019 Heuveling Dakgroep BV