Sluit een velux lichtkoepel gebogen glas aan bij mijn wensen?

Ken jij het probleem dat er niet genoeg daglicht in jouw woning komt, doordat er te weinig ramen zijn? Dan is een lichtkoepel iets voor jou. Een lichtkoepel levert gedurende de dag meer daglicht op, hierdoor hoeven de lampen minder snel aan. Wat een positieve invloed heeft op de energierekeningen en ook nog eens goed is voor het milieu. Als dit de oplossing is voor jouw probleem, kies dan voor een lichtkoepel die geopend kan worden om zo een extra spuiventilatie bron te creëren. Hierdoor kan er bij vieze luchtjes sneller en effectiever geventileerd worden.

Verschil kunststof en glaskoepel

U heeft besloten dat het een lichtkoepel gaat worden, maar zal het een glazen of een kunststoffen worden? Dit is een belangrijk punt om over na te denken. Tussen kunststoffen en glazen lichtkoepels zit namelijk enorm veel verschil. Een glazen lichtkoepel is veel minder sterk dan een kunststoffen lichtkoepel. Daarentegen heeft een glazen lichtkoepel een veel chickere en elegantere uitstraling. Omdat er bij een Velux gebogen glaskoepel gebruik gemaakt kan worden van HR ++ glas, zal de glazen koepel veel meer isoleren in vergelijking tot de kunststoffen koepel. Ook wordt geluid hierdoor beter gedempt en is het dus akoestisch gezien ook een betere optie.

Geschikte locaties voor een lichtkoepel

Als jij geen bovenburen hebt, kunnen lichtkoepels vrijwel op iedere plek worden geplaatst. Plekken waar u vaak lichtkoepels tegenkomt zijn garages, overkappingen, tiny houses of uitbouwen. Dit zijn vaak plekken die net wat extra licht, ruimtelijkheid of natuur inclusiviteit nodig hebben.

Kosten van een glaskoepel

De afmetingen van een glazen lichtkoepel, het soort glas en het soort materiaal hebben allemaal invloed op de kosten van een lichtkoepel. De kosten voor een vast gebogen glaskoepel zijn rond de 1000,- euro per m². Op het moment dat u de glaskoepel elektrisch bedienbaar wilt, kunnen de kosten oplopen tot 1750,- euro per m².

De kosten van het plaatsen van een glaskoepel kunnen ook erg uiteenlopen. De prijs hangt af van de vakman. De gemiddelde kosten voor het plaatsen liggen tussen de 300,- en 1250,- euro. Het is verstandig om voorafgaand de klus een offerte aan te vragen om zo onverwachte kosten uit de weg te gaan. De kosten worden gebaseerd op verschillende onderdelen: moet de koepel vervangen worden of wordt hij nieuw geplaatst, welk materiaal heeft het dak en wat moet de aftimmering zijn.

Alles op een rijtje

Dus de Velux lichtkoepel gebogen glas is ideaal als jij net wat meer licht en spuiventilatie nodig hebt in een ruimte. Wel heeft u er wat budget voor nodig omdat de prijzen inclusief montagekosten variëren tussen de 1300 en 3000 euro. Als de kosten voor jou geen probleem zijn en jij duurzaamheid en energiebesparing belangrijk vindt, dan is de Velux lichtkoepel gebogen glas wat voor jou.

 

 

Gerelateerde producten

Service & contact

We staan 24/7 voor u klaar

Stel uw vraag direct online!

Chat met ons

LICHTKOEPEL ACTIE!

Gratis verzending Nederland

Gratis verzending België

Geen bezorging waddeneilanden

Advies nodig?

Vraag & antwoord service?

E-mail verkoop@lichtkoepeltje.nl

T: 026-3232918 ma - vrij : 10.00 - 16.00

Copyright © 2019 Heuveling Dakgroep BV