Het kiezen van de beste lichtkoepel voor uw badkamer

U heeft geen ramen in uw badkamer maar wilt tóch kunnen genieten van natuurlijk lichtinval. Dan is een lichtkoepel een goede keuze voor u. Maar welke lichtkoepel is nu de beste keuze voor u en uw badkamer? Gaat u voor acrylaat of polycarbonaat? Glashelder of opaal? Welke isolatiewaarde? In deze blog leggen we alle keuzes aan u voor met een heldere uitleg, zodat u weet welke lichtkoepel het beste is voor uw badkamer.

Acrylaat of polycarbonaat

Allereerst is het goed om te bedenken wat voor soort materiaal u voor uw lichtkoepel wilt. We leggen kort de verschillen uit tussen acrylaat en polycarbonaat. Acrylaat is 10 keer sterker dan glas en polycarbonaat is 250 keer sterker. Dit houdt in dat een lichtkoepel van acrylaat de goedkopere maar ook minder sterke optie is. Wanneer u bijvoorbeeld in een bosrijke omgeving woont waardoor er takken op uw lichtkoepel kunnen vallen, dan is polycarbonaat de betere keuze. Doordat de polycarbonaat lichtkoepel zo sterk is, is deze ook erg inbraakveilig. Kiest u voor acrylaat? Dan is de Homelite lichtkoepel de beste keuze voor u. Als u voor polycarbonaat kiest, dan neemt u de Excellent lichtkoepel of Basic lichtkoepel.

Glashelder of opaal

Bij een glasheldere lichtkoepel kunt u door het glas heen kijken. Bij een opalen lichtkoepel kunt u niet door het glas heen kijken. Beide opties hebben hun voor- en nadelen. Bij de glasheldere versie is er meer lichtinval en daardoor ook iets meer warmte in de ruimte. Bij een glasheldere koepel heeft u van bovenaf gezien inkijk en geen privacy. Wanneer uw buren via de lichtkoepel naar binnen kunnen kijken, is de opalen versie een betere optie voor uw badkamer. Een nadeel is dat er wel iets minder licht door de lichtkoepel komt.

De beste isolatie

Voor uw lichtkoepel kunt u kiezen tussen een aantal schalen die bepaald worden door de isolatiewaarde en het geluid die er ontstaat door bijvoorbeeld regen of hagel; enkelwandig, dubbelwandig, driewandig, vierwandig of vijfwandig. Voor een goed geïsoleerde ruimte kunt u het beste voor een driewandige lichtkoepel kiezen. Voor nog betere isolatie en vochtige ruimtes, zoals de badkamer, kunt u het beste kiezen voor een vier- of vijfwandige lichtkoepel. Voor de allerbeste isolatie kiest u voor een lichtkoepel HR++. HR++ glas heeft een hogere isolatiewaarde en is altijd compleet met dakopstand. Hiermee kunt u condensvorming zo veel mogelijk tegengaan. Voor meer dan driewandige lichtkoepels adviseren wij u de excellent lichtkoepel met iso++ dakopstand.

Ventileren van uw badkamer

Voor een vochtige en warme ruimte zoals de badkamer is het een goed idee om een lichtkoepel ventilatie set te nemen. De ventilatie zorgt ervoor dat het vocht naar buiten gaat en de frisse lucht naar binnen. Door uw badkamer te ventileren vermindert u vocht- en condensvorming, wat weer schimmelvorming tegengaat. Hiermee gaat uw badkamer ook nog eens langer mee én is het beter voor een gezond leefklimaat.

 

Basic lichtkoepel of excellent lichtkoepel

Via onze website kunt u kiezen voor een Lichtkoepel Basic of Lichtkoepel Excellent. Bij de basic lichtkoepel kunt u kiezen voor enkel-, dubbel-, drie- of vierwandig. Bij de excellent lichtkoepel kunt u ook nog kiezen voor vijfwandig. Daarnaast heeft de excellent lichtkoepel een bredere afdichtingsband en meer bevestigingspunten en ISO++ dakopstanden. Wilt u de beste isolatie? Dan is de Lichtkoepel Excellent de goede keuze voor u of een HR++ variant. Basic en excellent lichtkoepels zijn volledig naar wens aan te passen.

Gerelateerde producten

Service & contact

We staan 24/7 voor u klaar

Stel uw vraag direct online!

Chat met ons

LICHTKOEPEL ACTIE!

Gratis verzending Nederland

Gratis verzending België

Geen bezorging waddeneilanden

Advies nodig?

Vraag & antwoord service?

E-mail verkoop@lichtkoepeltje.nl

T: 026-3232918 ma - vrij : 10.00 - 16.00

Copyright © 2019 Heuveling Dakgroep BV