Voordelen van een lichtkoepel met opstand in de babykamer

U wordt binnenkort ouders? Gefeliciteerd! Daar komt een heleboel bij kijken. Vooral de babykamer inrichten vraagt aandacht, nog voor uw kind is geboren. Niet alleen de benodigde meubels kunt u het beste op tijd in huis halen. Ook in de ruimte zelf moet meestal nog wat gebeuren. Misschien dat een lichtkoepel met opstand een goede keuze is voor uw babykamer.

Voor de babykamer gebruikt u vaak een kleinere kamer in uw huis. Ook zolderkamers dienen veelal als kinderkamer. Het kan er donker zijn, maar ook vochtig. Een lichtkoepel met opstand biedt de oplossing.

Wat is een lichtkoepel met opstand?

Een lichtkoepel is een raam van kunststof of glas speciaal voor in het dak. Deze kan verschillende vormen hebben. Meestal is een lichtkoepel bol, piramidaal of vlak. Lichtkoepels ziet u met name op een plat dak, al zijn er bij lichtkoepeltje.nl ook exemplaren beschikbaar voor hellende vlakken.

Een lichtkoepel heeft een opstand nodig om op het dak gemonteerd te worden. Deze heeft u dus altijd nodig. Bij lichtkoepeltje.nl kunt u een koepel inclusief opstand aanschaffen.

Meer licht in de kinderkamer

Uw kind verschonen, instoppen voor een dutje of wiegen als hij huilt: het gebeurt allemaal in de babykamer. Daarvoor is voldoende licht nodig. Uit onderzoek blijkt bovendien dat daglicht een positieve invloed hebben op het slaapritme van uw baby. Hij of zij leert te slapen als het donker is. Het is dus het beste als het licht in de ruimte (deels) van daglicht komt.

Met een lichtkoepel haalt u als vanzelf meer natuurlijk licht de ruimte in. Een lichtkoepel met opstand van 100x100 is al genoeg om een kleine tot middelgrote ruimte goed te verlichten.

Een lichtkoepel voor frisse lucht

Heeft u geen of slechts één raam in de babykamer? En gaat het raam ook nog niet helemaal open? Dan is de toevoer van frisse lucht beperkt. In een kinderkamer is het aan te raden juist te zorgen voor een vaste stroom van frisse lucht van buitenaf. Dat heeft een positief effect op de gezondheid van uw kindje.

Met een lichtkoepel heeft u een extra vorm van ventilatie in de ruimte. Dat is niet alleen goed voor uw kindje maar ook voor het huis. Ventilatie voorkomt vochtproblemen. Als het warm is heeft u ook meer manieren om te luchten dan alleen via de standaard ramen.

Houd rekening met zonwering op de babykamer

Hoewel lichtkoepels met opstand in de babykamer veel voordeel bieden, zijn er ook kanttekeningen. Frisse lucht en zonlicht zijn belangrijk, maar u wilt licht ook wel eens tegenhouden. Met name een overvloed aan zonlicht kan ervoor zorgen dat uw kind overdag niet goed slaapt. En juist als kinderen jong zijn, slapen ze gedurende de dag.

Hoewel een lichtkoepel dus juist bedoeld is voor extra licht, kunt u ook kiezen deze aan te vullen met zonwering. Onder andere de lichtkoepels met opstand van 100x100 bij lichtkoepeltje.nl kunt u voorzien van platdak zonwering. Ook zijn er rolgordijnen en elektrische zonwering beschikbaar.

Een lichtkoepel met opstand monteren

Bent u handig? Dan kunt u de lichtkoepel met opstand zelf monteren. Het is ook mogelijk om de lichtkoepel te laten installeren door een van de bedrijven op deze pagina.

Gerelateerde producten

Service & contact

We staan 24/7 voor u klaar

Stel uw vraag direct online!

Chat met ons

LICHTKOEPEL ACTIE!

Gratis verzending Nederland

Gratis verzending België

Geen bezorging waddeneilanden

Advies nodig?

Vraag & antwoord service?

E-mail verkoop@lichtkoepeltje.nl

T: 026-3232918 ma - vrij : 10.00 - 16.00

Copyright © 2019 Heuveling Dakgroep BV