Lichtkoepel plat dak of platdakraam kopen?

Geld besparen met een platdakraam voor het platte dak

Energie besparen?

Al vele jaren volgen wij de ontwikkelingen van de lichtkoepels en platdakramen markt op de voet. Wij merken dat hedendaags de normale standaard lichtkoepels eigenlijk niet meer aan de eis voldoen qua isolatie voor een verwarmde ruimte als een woonkamer, keuken, slaapkamer of bijvoorbeeld een aanbouw.

Door de stijgende prijzen in de energie kosten is daarom isolatie zo belangrijk om het verlies van warmte en het tegenhouden van kou zo goed mogelijk te beperken.

Glas van het platdakraam

Wij zeggen altijd zo, uw kozijnen rust u ook niet uit met een kunststof dubbelwandige plaat maar minimaal HR++ dubbel glas. Vandaar ook dat wij een enorme verschuiving zien als het gaat om lichtopbrengst creëren met zo weinig mogelijk kou en energie verlies in de huidige markt. Zeker nu de prijzen zo enorm stijgen voor gas maar ook elektriciteit raden wij minimaal HR++ glas aan voor een verwarmde ruimte. Het is zelfs al mogelijk om triple, ook wel drievoudig glas genoemd, te nemen.

Een gemiddeld platdakraam zit al op een Uw waarde van 1,1 W/m2K voor het gehele vlakke glasraam waar een gemiddeld dubbelwandige lichtkoepel rond de 2,8 zit. (Hoe lager de Uw waarde hoe beter de isolatie).

Platdakraam voor plat dak opties

U bespaart door een platdakraam welke goed geïsoleerd is niet alleen op kou verlies maar ook het behouden van de warmte die al reeds in de ruimte aanwezig is. Heeft u dan nu veel last van warmte in de zomer? Kiest u dan voor een ventilerend platdakraam, deze bestaat er in handmatig, elektrisch en zelfs op zonne-energie bediend. Een andere optie om overtollig warmte tegen te gaan is een buitenzonwering nemen. Intura heeft zelfs een platdakraam met zonwerend glas.

Of u nu een vast dakraam, ventilerend, voor dak betreding, met LED licht of opaal glas wenst. De vele opties maken het gemakkelijk om altijd een passend platdakraam voor u te vinden.

Duurzame oplossing voor het plat dak

Een platdakraam gaat langer mee dan een lichtkoepel, dat maakt deze keuze ook nog eens een stuk duurzamer. U krijgt 10 jaar fabrieksgarantie op een platdakraam alhoewel in de praktijk wij zien dat deze veel langer mee gaan bij juiste montage en goed onderhoud. Het platdakraam voldoet aan het Nederlands bouwbesluit en worden geproduceerd volgens Europese normen.

Maten voor platdakramen op het platte dak

Waar er eerst enkel wat standaard maten bestonden is er tegenwoordig een ruim assortiment beschikbaar. Zelfs grote lichtstraat maten voor uitbouw of aanbouw zijn mogelijk. Maten die u online kunt vinden zijn: 60x60, 70x70, 80x80, 90x90, 100x100, 120x120, 140x140, 60x90, 60x120, 90x120, 100x150, 100x200, en 120x220 cm.

Gerelateerde berichten
  1. Platdakraam hoe werkt Switch glas Platdakraam hoe werkt Switch glas
  2. De 3 beste platdakramen | platdakraam Intura de top 3 De 3 beste platdakramen | platdakraam Intura de top 3
  3. Oude lichtkoepel eenvoudig vervangen voor een platdakraam in 9 stappen Oude lichtkoepel eenvoudig vervangen voor een platdakraam in 9 stappen
  4. Koop ik een lichtkoepel of platdakraam?
Gerelateerde producten

Service & contact

We staan 24/7 voor u klaar

Stel uw vraag direct online!

Chat met ons

LICHTKOEPEL ACTIE!

Gratis verzending Nederland

Gratis verzending België

Geen bezorging waddeneilanden

Advies nodig?

Vraag & antwoord service?

E-mail verkoop@lichtkoepeltje.nl

T: 026-3232918 ma - vrij : 10.00 - 16.00

Copyright © 2019 Heuveling Dakgroep BV