Een lichtkoepel vervangen: zo pak je dat aan

Hebt u ook een lichtkoepel in de woning? Dan bent u daar vast blij mee! Het zorgt voor meer lichtinval, werkt goed tegen vocht in huis en verhoogt de waarde van uw woning. Maar een lichtkoepel moet uiteindelijk ook vervangen worden. Een lichtkoepel vervangen kunt u zelf, maar u kunt er ook hulp bij vragen. Hier ontdekt u alles over hoe u dit aanpakt.

OFFERTE AANVRAAG LICHTKOEPEL VERVANGEN

Wat is een lichtkoepel?

Een lichtkoepel is een speciaal soort raam van kunststof of glas dat uitermate veel licht doorlaat. Het kan een bolvormig raam op uw dak zijn, maar ook een piramide of een vlak. De lichtkoepel wordt in vrijwel alle gevallen op een plat dak geïnstalleerd. Er zijn echter ook koepels verkrijgbaar voor een plat dak.

Een lichtkoepel vervangen is gelukkig niet iets dat u zeer regelmatig hoeft te doen. Het is wel belangrijk om te weten wanneer het er tijd voor is, zodat u er niet te laat mee bent.

Wanneer moet je een lichtkoepel vervangen?

De meeste dakramen of lichtkoepels hebben een lange levensduur. Vaak gaan ze tot wel twintig jaar mee. Daarna is een lichtkoepel vervangen vaak nodig en aan te raden. Als u twijfelt of het al tijd is voor vervanging, dan kunt u altijd bij lichtkoepeltje.nl terecht voor advies.

Is de koepel kapot? Dan is het natuurlijk sowieso nodig om deze te vervangen. Er kan bijvoorbeeld een scheur gevormd zijn of het glas is gebroken. Ook kan er een lek zijn in het raam. Dan is snel vervangen absoluut een vereiste om lekkage te voorkomen.

U kunt natuurlijk ook een dakkoepel vervangen omdat u graag een nieuwe versie wil. Sommige oudere koepels bieden niet de voordelen van moderne versies. Zo kan een moderne lichtkoepel een veel hogere isolatiewaarde hebben. Ook is het mogelijk dat de koepel duurzamer is geproduceerd of langer meegaat. In dat geval is een lichtkoepel vervangen ook aan te raden.

Ander soort dakkoepel kiezen

De meeste mensen die een dakkoepel vervangen, kiezen direct voor een moderne versie. De meest gewilde lichtkoepels op dit moment zijn:

  • De hr++ variant: dubbel glas met een coating en isolerend materiaal.
  • De excellent ISO++ opstand: deze lichtkoepel heeft een zeer hoge isolatiewaarde.

Een lichtkoepel vervangen: prijs en bijkomende kosten

Besluit u dat het tijd is om de dakkoepel te vervangen? Daar komen kosten bij kijken. Bij een lichtkoepel vervangen is de prijs van het raam bovendien niet de enige factor. Zo maakt het ook uit of u de lichtkoepel zelf vervangt of dit door een expert laat doen.

Woont u in de regio Arnhem? Dan kunt u ons inschakelen om uw lichtkoepel te vervangen. De uiteindelijke prijs wordt dan bepaald door de materialen die nodig zijn, de reistijd en de arbeid. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor een offerte.

Dakkoepel zelf vervangen

Wilt u een lichtkoepel zelf vervangen? Dat is ook mogelijk, al is het zeer belangrijk om veiligheid in acht te nemen. Zo moet u de mogelijkheid hebben om het dak veilig te betreden. Valbeveiliging is ook een vereiste want zelfs als u veilig het dak kunt betreden, zit een ongeluk nog in een klein hoekje. In veel gevallen raden we aan om uw dakkoepel te laten vervangen door een ervaren klusser.

Gerelateerde berichten
  1. De 3 beste platdakramen | platdakraam Intura de top 3 De 3 beste platdakramen | platdakraam Intura de top 3
  2. Oude lichtkoepel eenvoudig vervangen voor een platdakraam in 9 stappen Oude lichtkoepel eenvoudig vervangen voor een platdakraam in 9 stappen
  3. Lichtkoepel plat dak of platdakraam kopen?
  4. Lichtkoepel door storm stuk? Lichtkoepel door storm stuk?

Service & contact

We staan 24/7 voor u klaar

Stel uw vraag direct online!

Chat met ons

LICHTKOEPEL ACTIE!

Gratis verzending Nederland

Gratis verzending België

Geen bezorging waddeneilanden

Advies nodig?

Vraag & antwoord service?

E-mail verkoop@lichtkoepeltje.nl

T: 026-3232918 ma - vrij : 10.00 - 16.00

Copyright © 2019 Heuveling Dakgroep BV