De voordelen van een lichtkoepel met ventilatie

Een lichtkoepel heeft veel waarde voor uw interieur. Waar lichtkoepels jaren geleden nog een slechte reputatie hadden, zijn het nu aanwinsten voor ieder huis. En dat is niet alleen om de esthetische waarde. Een lichtkoepel met ventilatie heeft namelijk nog veel meer voordelen.

Wat is een lichtkoepel?

Een lichtkoepel - ook wel platdakraam genoemd - is een raam dat u in een plat dak kunt plaatsen. Reguliere dakramen zijn bedoeld voor schuine daken. Deze speciale koepels zijn juist voor de platte daken perfect.

Er zijn veel soorten lichtkoepels om uit te kiezen. Daarom hebben ze ook niet allemaal exact dezelfde eigenschappen. Een lichtkoepel met ventilatie is bij lichtkoepeltje.nl gelukkig snel gevonden. Met uitzondering van de lichtkoepel voor dakbetreding bieden alle koepels een toegenomen mate van ventilatie in de ruimte.

Soorten lichtkoepels

Lichtkoepels verschillen op een aantal punten:

  • vorm
  • materiaal
  • belangrijkste functie
  • kwaliteit

Een lichtkoepel dankt zijn naam aan de koepelvorm waar het ‘raam’ uit bestaat. Er zijn echter ook platdakramen die een punt, piramide of bolvormige ‘ruit’ hebben. Soms zijn deze gemaakt van glas, andere zijn van kunststof.

De lichtkoepel heeft ook niet altijd dezelfde functie. Sommige mensen plaatsen een platdakraam omdat ze simpelweg extra licht in de woning willen en een gewoon raam niet voldoende is. Anderen willen een extra route om de woning te verlaten bij calamiteiten. Weer anderen willen specifiek die lichtkoepel met ventilatie omdat deze veel voordelen biedt.

Waarom lichtkoepel ventilatie?

Een vlakke lichtkoepel met ventilatie is de meest gekozen optie als het gaat om een platdakraam dat bedoeld is om frisse lucht de woning in te laten. Dit type brengt veel voordelen met zich mee.

Extra ventilatie zorgt ervoor dat muffe ruimtes die gevoelig zijn voor schimmel goed geventileerd worden. Daardoor zijn lichtkoepels bijvoorbeeld een veel gekozen optie bij opslagruimtes, zolders, kelders of ruimtes waar een wasmachine en droger staan.

Een vlakke lichtkoepel met ventilatie kopen, betekent ook dat het minder warm is in de zomer. In Nederland worden zomers steeds heter, waardoor een extra vorm van ventilatie en een manier om frisse lucht binnen te laten in trek zijn.

Soorten lichtkoepels met ventilatie

In principe is iedere lichtkoepel in staat extra ventilatie te bieden. In mindere mate geldt dit voor de lichtkoepel voor daktoetreding. Lichtkoepels die speciaal zijn ontworpen om te ventileren, doen uiteindelijk natuurlijk het meeste voor uw woning.

Bij lichtkoepeltje.nl kiest u uit de volgende drie soorten:

  • Lichtkoepel Basic
  • Lichtkoepel HR +++
  • Lichtkoepel Excellent

De lichtkoepel Excellent is momenteel de beste keuze bij lichtkoepeltje.nl. Dit platdakraam is van de beste kwaliteit en van het merk Skylux.

Een lichtkoepel met ventilatie bestellen

Bij lichtkoepeltje.nl is er een platdakraam te vinden voor ieder budget en iedere smaak. Een lichtkoepel met ventilatie vindt u ook in verschillende soorten. In vrijwel alle gevallen is uw lichtkoepel direct leverbaar. Bekijk ons assortiment en ontdek welke bij u past.

Gerelateerde producten

Service & contact

We staan 24/7 voor u klaar

Stel uw vraag direct online!

Chat met ons

LICHTKOEPEL ACTIE!

Gratis verzending Nederland

Gratis verzending België

Geen bezorging waddeneilanden

Advies nodig?

Vraag & antwoord service?

E-mail verkoop@lichtkoepeltje.nl

T: 026-3232918 ma - vrij : 10.00 - 16.00

Copyright © 2019 Heuveling Dakgroep BV