Welke lichtkoepel past bij mij?

Welke lichtkoepel moet ik kopen?

Het kiezen van een lichtkoepel kan soms erg overweldigend zijn met alle soorten en maten. Hieronder leggen wij u uit welke soort lichtkoepel u het beste kunt kopen voor uw situatie.

Hoeveel schalen lichtkoepel en welke opstand?

Een enkelwandige lichtkoepel kiest u voor een onverwarmde ruimte zoals een overkapping of carport. U kunt hierbij een AVP (Basic) of PVC (Excellent) opstand bij nemen, de isolatie waarde is hier niet belangrijk.

Voor een gesloten ruimte die niet erg goed geïsoleerd is, zoals een schuur of tuinhuis raden wij dubbelwandige lichtkoepel aan. U kunt hierbij de AVP (Basic), Polyester H15 (Basic), PVC (Excellent) of Polyester H15 (Excellent) opstand bij nemen. De isolatie waarde is hierbij voldoende om condens vorming te voorkomen. Wij zien veel daken waar een goed geïsoleerde ruimte onder zit en waarbij een dubbelwandig lichtkoepel word gebruikt. Dit raden wij af, omdat er veel warmte en kou verloren zal gaan en er kans is op condens vorming.

Voor een verwarmde ruimte zoals een woonkamer of keuken raden wij minimaal een driewandige lichtkoepel aan. Afhankelijk van hoe goed de ruimte geïsoleerde is kunt u een vierwandige lichtkoepel of vijfwandige lichtkoepel kopen. De opstand die hier het beste bij gaat is Polyester H15 (Basic of Excellent) voor driewandig. Als u naar vierwandig of vijfwandig gaat dan minimaal de Polyester E15 (Basic) of PVC ISO++ (Excellent) kopen. Dit heeft alles te maken met de isolatie waarde, de isolatie waarde kunt u terug vinden in de omschrijving van elk lichtkoepel product.

Verder kunt u nog kiezen voor acrylaat of polycarbonaat, acrylaat is 25x sterker dan glas en polycarbonaat 300x sterker dan glas van dezelfde dikte. Polycarbonaat neemt u voor een bosrijke omgeving of als er bomen o.i.d. in de buurt staan. Deze is beter bestemd tegen krassen en is slagvast, anders is acrylaat prima. 

Ventilatie of dakbetreding

Wilt u een ruimte ventileren dan kunt u een lichtkoepel ventilatie set nemen, deze is compleet voor montage. Deze uitvoering is ook zeker handig voor een keuken of badkamer, omdat u bij teveel vocht dan kunt ventileren. Als u voor een vochtige ruimte een lichtkoepel wilt gebruiken raden wij minimaal driewandig aan. Wilt u het dak op kunnen dan kunt u een lichtkoepel dakbetreding nemen. Voor een dakbetreding geld dat u op basis van de soort ruimte een lichtkoepel kiest zoals eerder uitgelegd. Ventilatie kan niet als dakbetreding gebruikt worden of andersom, er is geen combinatie van deze uitvoeringen.

Heeft u na deze uitleg nog steeds vragen? Dan staat lichtkoepeltje.nl voor u klaar! Stuur een e-mail naar verkoop@lichtkoepeltje.nl of gebruik onze live chat functie op de webshop en dan helpen wij u graag verder! U kunt ook een kijkje nemen bij onze veelgestelde vragen pagina!

 

 

Gerelateerde berichten
  1. Koop ik een lichtkoepel of platdakraam?
Gerelateerde producten

Service & contact

We staan 24/7 voor u klaar

Stel uw vraag direct online!

Chat met ons

LICHTKOEPEL ACTIE!

Gratis verzending Nederland

Gratis verzending België

Geen bezorging waddeneilanden

Advies nodig?

Vraag & antwoord service?

E-mail verkoop@lichtkoepeltje.nl

T: 026-3232918 ma - vrij : 10.00 - 16.00

Copyright © 2019 Heuveling Dakgroep BV