Lichtkoepel nodig? snelle levering, gratis verzending

Lichtkoepels 50x100 cm in verschillende soorten en prijzen beschikbaar, de prijs is afhankelijk van de maat en uitvoering van uw lichtkoepel. Voor nieuwbouw adviseren wij altijd meerdere schalen te kiezen, een platdakraam of lichtkoepel met HR ++ glas.

17 Items

per pagina

Lichtkoepel kopen

Wie op zoek is naar een uniek element in de woning, doet er goed aan zich te verdiepen in de lichtkoepel. Een lichtkoepel kan uw woning nieuw leven inblazen. Dit unieke type dakraam brengt volop voordelen met zich mee. Geen wonder dus dat lichtkoepels de waarde van uw woning kunnen verhogen. De koepels van lichtkoepeltje.nl zijn allemaal van uitzonderlijke kwaliteit. Ons ruime assortiment betekent dat er voor iedere woning en wens een koepel te vinden is.

Wat is een lichtkoepel?

Een lichtkoepel is een lichtdoorlatend raam dat wordt gemaakt van kunststof of glas. Nu denkt u wellicht: geldt dat niet voor ieder type raam? Dat klopt, maar de lichtkoepel heeft nog een aantal uitzonderlijke kenmerken die u niet tegenkomt in andere ramen. De koepel wordt namelijk doorgaans in het dak geplaatst. Vaak ziet u lichtkoepels in platte daken, maar ook in een hellend dak is ruimte voor een lichtkoepel. De koepel zelf is vaak bol, vlak of piramidaal. Er zijn dus meerdere ontwerpen om uit te kiezen.

Wanneer u denkt aan een lichtkoepel, dan denkt u wellicht niet direct aan de moderne, stijlvolle lichtkoepels die er vandaag de dag te koop zijn. Vroeger werden koepels ook al veel toegepast, maar de gebruikte materialen en vormen zijn aanzienlijk verbeterd door de jaren heen. Zo’n koepel is daarmee een veel geziene toevoeging aan de woning geworden, met name wanneer er een tekort is aan lichtinval.

De voordelen van een lichtkoepel

Lichtkoepels brengen veel voordelen met zich mee. Het meest voor de hand liggende voordeel van een lichtkoepel is dat deze zorgt voor meer daglicht in de woning. Daarnaast zijn er nog meer redenen om voor een koepel te kiezen.

Frisse lucht

Koepels in een vlak of hellend dak zijn tevens de ideale manier om te zorgen voor meer frisse lucht. U kunt sommige soorten lichtkoepels open zetten waardoor u constant een extra luchtstroom door de woning ervaart.

Er zijn veel verschillende soorten koepels verkrijgbaar waarvan sommige specifiek zijn ontworpen om ventilatie te bevorderen. Het gaat natuurlijk om een raam in het dak, dus de kans bestaat dat regen naar binnen druppelt als de koepel met nat weer open blijft.

Woning stijgt in waarde

De toevoeging van een koepel in het dak heeft positief effect op de waarde van de woning. Een woning wordt aantrekkelijker wanneer donkere plekken voorzien worden van extra licht op deze manier.

De woningwaarde wordt allereerst beïnvloed door hoeveel natuurlijk licht er binnenkomt. Daarnaast wordt gekeken naar ventilatie, potentiële plekken voor vocht- of schimmelproblemen en het aantal ramen. In al deze opzichten heeft een koepel een positief effect. Het is een relatief kleine investering met een hoog rendement, want u heeft al een lichtkoepel vanaf 50 euro.

Woning wordt aantrekkelijker

Niet alleen de waarde van de woning stijgt. Ook het algehele gevoel dat men krijgt in de woning wordt aanzienlijk versterkt. Uit onderzoek blijkt dat een woning met veel daglicht en ramen een positief effect heeft op het humeur. Een ruimte lijkt bovendien groter en hoger met veel lichtinval. Daarmee is een lichtkoepel tevens een ideale manier om de woning groter te doen lijken.

Extra dakbetreding

Wanneer een lichtkoepel groot genoeg is, dan dient deze tevens als toegangsweg naar het dak. Hiermee heeft u makkelijk toegang wanneer er werkzaamheden moeten plaatsvinden. Daarnaast heeft u een extra vluchtroute bij brand of calamiteiten.

Het effect van meer daglicht

De lichtkoepel dankt zijn naam aan het feit dat er veel daglicht binnenkomt door zo’n uniek dakraam. Daarmee wordt ook direct het grootste voordeel aangestipt. Een lichtkoepel in huis betekent namelijk:

  • Meer daglicht;
  • Meer warmte;
  • Meer ventilatie.

Het woongenot wordt, zoals eerder besproken, aanzienlijk verbeterd door veel lichtinval. Daglicht is gezond en bovendien gratis. Het is goed voor uw biologische klok om veel daglicht binnen te laten. U profiteert dankzij een lichtkoepel dus optimaal van het daglicht zonder dure verlichting aan te hoeven schaffen.

De warmte die dankzij een lichtkoepel ontstaat is bovendien een groot voordeel. Op het dakraam staat de hele dag door zon, in tegenstelling tot de normale ramen. Daardoor komt er meer warmte binnen. Ook dat heeft een positief effect op de gemoedstoestand maar uiteraard ook op de energierekening. Wanneer de woning in de winter door daglicht sneller verwarmd is, kan de verwarming vaak een graad lager.

Soorten lichtkoepels

Lichtkoepel met opstand

Lichtkoepel met opstand

Lichtkoepel met ventilatie

lichtkoepel ventilatie

Lichtkoepel met daktoegang

lichtkoepel dakbetreding

Losse lichtkoepel

losse lichtkoepel

Er zijn meerdere soorten lichtkoepels waar u uit kunt kiezen. Welke soort bij u past hangt af van een aantal factoren:

  • Heeft u een hellend of een plat dak?
  • Heeft u een voorkeur voor vorm en stijl?
  • Welke extra functies bent u naar op zoek?
  • Welke afmetingen moet de koepel hebben?

Al deze factoren spelen mee in het bepalen van het soort lichtkoepel voor u. Allereerst is het wijs te kijken naar de beschikbare ruimte en dus de juiste afmetingen van de meest gepaste koepel.

Afmetingen

Er zijn een aantal standaard afmetingen waar u uit kunt kiezen bij Lichtkoepeltje.nl. Vrijwel elke gewenste afmeting is beschikbaar. Tevens bieden wij een uitverkoop waar u voor een scherpe prijs producten kunt vinden. Bent u op zoek naar een afmeting die u niet kunt vinden? Vraag dan naar de mogelijkheden door contact op te nemen.

Lichtkoepels: helder of opaal

Elke lichtkoepel is ofwel helder ofwel opaal afgewerkt. Een heldere koepel kunt u doorheen kijken en dient dus echt als een ruim. Een opalen koepel heeft een soort matte afwerking waar wel licht doorheen komt maar waar u niet goed doorheen kunt kijken.

Beide versies hebben voordelen. De heldere lichtkoepel geeft net iets meer daglicht maar vergeet niet dat u alles goed kunt zien (en anderen u dus ook wanneer zij op het dak kunnen kijken). De opalen lichtkoepel daarentegen laat iets minder daglicht door maar geeft u meer privacy én maakt viezigheid en bladeren minder zichtbaar.

Lichtkoepel glashelder

lichtkoepel glashelder

Lichtkoepel opaal

lichtkoepel opaal

Bol, piramidaal of vlak

De buitenste vorm van de lichtkoepel is tevens aan u om te kiezen. Deze kan bolvormig zijn - waarschijnlijk de meest gekozen optie. Vuil en water rollen dan gemakkelijk van de koepel af.

Een vlakke koepel is echter ook goed mogelijk. Voor ventilatie is dit soms voordeliger. Daarnaast kan een koepel piramidaal zijn. Deze keuze hangt samen met functie maar ook met stijlvoorkeuren.

Afhankelijk van het soort dak heeft u tevens een opstand nodig. Dit is met name bij platte daken nodig. Het is aan te raden een volledige set aan te schaffen wanneer u voor het eerst een lichtkoepel plaatst.

 

Bolvormige lichtkoepel

Lichtkoepel bolvormig

Piramide lichtkoepel

piramide lichtkoepel

Vlakke lichtkoepel / platdakraam

Lichtkoepel platdakraam

Extra functies en soorten van een lichtkoepel

Een lichtkoepel dient in eerste instantie als manier om meer daglicht en warmte binnen te krijgen. Maar het kan nog veel meer functies dienen, en voor elke aanvullende functie is er een speciaal ontwikkelde lichtkoepel.

De lichtkoepel voor dakbetreding is bijvoorbeeld groter dan andere soorten en heeft een handige standaard waarmee u de koepel vastzet. Zo wordt naar buiten klimmen een stuk eenvoudiger. Denk goed na over waar u de koepel voor dakbetreding plaatst, aangezien het wenselijk is dat u daar het hele jaar door in elke situatie gebruik van kunt maken. Deze koepels dienen bijvoorbeeld als extra vluchtroute bij brand.

Een ventilerende lichtkoepel laat weliswaar voldoende daglicht binnen, maar is daarnaast vooral ontworpen om ventilatie te bevorderen. Dat kan onder andere zijn doordat dit type koepel verder opengaat dan andere modellen.

Verder is er de lichtkoepel Tubes, welke speciaal is ontworpen om daglicht te brengen naar plekken waar het uitzonderlijk lastig is. Of kies voor de HR ++ koepels, welke voorzien zijn van het meest stevige en isolerende materiaal.

Lichtkoepels van Lichtkoepeltje.nl

Bij Lichtkoepeltje.nl kunt u terecht om zelf een lichtkoepel samen te stellen. Zo weet u zeker dat u de versie krijgt die het beste bij u past. Onze koepels worden gratis bij u bezorgd, zowel in Nederland als in België. We staan bovendien 24/7 voor u klaar. Stel uw vraag direct online of bekijk andere contactmogelijkheden. Bij Lichtkoepeltje.nl zit u goed!

Service & contact

We staan 24/7 voor u klaar

Stel uw vraag direct online!

Chat met ons

LICHTKOEPEL ACTIE!

Gratis verzending Nederland

Gratis verzending België

Geen bezorging waddeneilanden

Advies nodig?

Vraag & antwoord service?

E-mail [email protected]

T: 026-3232918 ma - vrij : 10.00 - 16.00

Copyright © 2019 Heuveling Dakgroep BV