Skymax CE rook- en warmteafvoer systeem

7 Items

per pagina

Skymax CE RWA-systeem

Het Skymax CE systeem is gemaakt zodat rook en warmte de ruimte kunnen verlaten in geval van nood. Ook kan hij gebruikt worden als dakbetreding. Vaak worden deze in binnentraphuizen geplaats maar andere ruimtes zoals een hal is ook mogelijk. Met dit systeem kunt u sneller en veiliger evacueren waarbij u geniet van gratis daglicht en (optioneel) natuurlijke ventilatie.

CE certificatie volgens EU-norm

De Skymax CE is getest en conform Europese RWA-norm EN 12101-2:2003 en Belgische norm NBN S21-208-3:2018. De complete samenstelling van de producten voldoet aan deze norm en is daarmee veilig gekeurd en getest.

Specificatie CE volgens EN 12101-2 voor Skymax

Skymax CE dakopstand voor plat dak

De dakopstand van deze set is gemaakt van PVC en heeft een brandklasse van M1 en E (EN 11.925-2). Dakopstand type 30/20 heeft metalen steunplaten, een dubbel opengaand schaarsysteem en PVC raam. Hij is compleet voorgemonteerd en klaar voor montage op uw platte dak. De dakopstand is 30 cm hoog en heeft een aftimmergroef zodat u hem netjes kan afwerken. 

Doorsnede Skymax CE dakopstand 30/20.

De scharnieren zijn netjes verwerkt in de kunststof profielen waarbij de uitstekende delen 10 cm uitsteken aan de binnenzijde. Ook hierbij is rekening gehouden met de vereiste netto keel doorsnede die weer verbonden zit aan de CE-normen. 

Skymax CE RWA-systeem met PVC dakopstand 30/20.

Skylux iDome

De Skymax CE is uitgerust met een Skylux iDome. Dit is een glasraam met HR++ veiligheidsglas waarvan de binnenruit is gelaagd en de buitenruit gehard. Hierop komt een kunststof lichtkoepel die u naar wens kunt samenstellen. Hierbij is de keuze voor enkelwandig of dubbelwandig (aantal schalen) en acrylaat of polycarbonaat (polycarbonaat is slagvast en krasvast ten opzichte van acrylaat). Verder kan voor de lichtkoepel nog gekozen worden voor heldere uitvoering voor zicht als glas of opaal (melkglas) waarbij u er niet doorheen kunt kijken. Handig als u privacy wilt creëren in de ruimte. 

Hoe werkt de Skymax rookkoepel?

Het RWA-systeem Skymax CE zal worden aangestuurd via een Skycom, dit is een centrale. Deze centrale zal een alarm afgeven als er bij brand een temperatuur gemeten zal worden van 70 graden. Dan zal de rookkoepel zich vanzelf openen zodat warmte en rook kan ontsnappen en men veilig kan evacueren. In het geval dat de Skycom centrale niet bij de Skymax CE geplaatst kan worden raden we aan deze in een technische ruimte te plaatsen.

De Skycom centrale werkt op 24V 5A en kan één Skymax CE aansturen. Deze moet geplaatst worden bij het Skymax CE systeem met een afstand van maximaal 5 meter. Ook zit er een prioritaire schakelaar bij die ervoor zorgt dat deze altijd de hoogste prioriteit heeft in geval van nood. Als deze schakelaar gebruikt wordt door bijvoorbeeld de brandweer zal hij openen of sluiten. 

Maten Skymax CE rookkoepels

We leveren deze warmte- en rookafvoer koepels in 8 verschillende maten welke CE-norm conform zijn. Hierbij is de genoemde maat de dagmaat zoals maat B op de afbeelding hieronder. Maat C is de daksparing (maat voor het gat in het dak) en 20 cm groter.

We leveren de volgende dagmaten: 60x90 cm, 70x100 cm, 80x130 cm, 90x120 cm, 100x100 cm, 100x130 cm, 110x110 cm en 120x120 cm. 

 

Skylux dakopstand voor Skymax CE 30/20 maat.

Schakelaars en detectoren 

Er zijn verschillende toebehoren mogelijk voor uw Skymax CE voor nog meer gemak en veiligheid. Er zal altijd rekening gehouden worden met de prioritaire schakelaar bij gebruik van de toebehoren zodat deze altijd voorrang heeft vanuit de centrale. 

Wind- en regendetector

Deze bestaat uit een windrad en een regensensor die signalen afgeeft naar de centrale die de koepel sluit bij wind en regen. De gevoeligheid hiervoor is in te stellen naar wens. U monteert deze sensor aan de buitenzijde in een hellende positie voor waterafloop. 

Temperatuurdetector

De Skycom centrale is al voorzien van een temperatuurdetector maar het kan zijn dat als deze in een grote ruimte is geplaatst er nog eentje gewenst is. Dan is de losse temperatuurdetector een goede oplossing. Bij een meting van 70 graden zal hij automatisch een alarm signaal naar de centrale sturen en zal de rookkoepel openen. Montage moet horizontaal aan de onderkant van het afgewerkte dak.

Ventilatiedrukknop

Met deze opbouw knop kunt u handmatig de rookkoepel openen en sluiten voor luchten en ventilatie. Hij werkt op 24V en zit in een behuizing afmeting 6,5 x 6,5 x 4,5 cm. Let bij montage op dat u de veertjes achteraan de beide drukknoppen plaatst. 

Rookdetector

De Skycom centrale kan geen rook detecteren dus wanneer er brand is waarbij de temperaturen niet hoog oplopen is het slim om een rookdetector te nemen. Deze zal de rookkoepel openen bij het ontstaan en meten van rook. Deze plaatst u horizontaal aan de onderkant van het afgewerkte dak. 

Branddrukknop

Deze nood knop zal de rookkoepel openen en in alarmstatus zetten bij het breken van het glas en het drukken op de rode knop. Handig als u bijvoorbeeld meerdere verdiepingen heeft. Testen kan door het deurtje te openen zodat u hiervoor niet het glas hoeft te breken wat in geval van nood wel kan. 

Isolatie waarde Skymax CE met iDome

De U-waarde (isolatiewaarde) is afhankelijk van de uitvoering die u kiest. Hierbij is het zo dat hoe lager de waarde, hoe beter de isolatie. De dakopstand zit op een waarde van 1,0 W/m2K. De iDome (HR++ glasraam) met enkelwandige lichtkoepel zit op 0,93 W/m2K en met dubbelwandige liuchtkoepel op 0,79 W/m2K. De complete Skymax CE set met iDome en lichtkoepel enkelwandig zit op 1,04 W/m2K en bij dubbelwandig op 0,99 W/m2K. Net als de opstand hebben ook de lichtkoepels een brandklasse, acrylaat heeft Euroklasse E (EN 13501-1) en polycarbonaat Euroklasse B-s1, d0 (EN 13501-1). Met deze hoge isolatiewaardes is hij geschikt voor elke ruimte en ook nog eens super veilig.

Keuring en onderhoud rookkoepel

Wanneer u volgens de wet een RWA systeem moet hebben dient deze jaarlijks gecontroleerd en onderhouden te worden. Bij deze inspectie zal een RWA expert zaken controleren zoals het testen van de functies, onderhoud van de smeerpunten en temperatuursensor testen. Zelf kunt u ook elk half jaar controleren op bepaalde punten zoals schade en of de opening nog steeds vrij is. Ook controleert u hierbij de scharnieren en bewegende delen. Denk aan het reinigen waarbij u stof en vuil verwijdert. Controleer de motor om te zien of er geen olie lekt en of alle kabels nog intact zijn. U kunt ook de spanning en amperage meten. Al dit soort zaken zorgen ervoor dat hij blijft werken, veilig is en ondanks dat hij relatief onderhoudsvrij is langer mee gaat. 

Garantie

U krijgt 10 jaar fabrieksgarantie op de hoge kwaliteit Skymax CE rook- en warmteafvoer HR++ lichtkoepels. 

Service & contact

We staan 24/7 voor u klaar

Stel uw vraag direct online!

Chat met ons

LICHTKOEPEL ACTIE!

Gratis verzending Nederland

Gratis verzending België

Geen bezorging waddeneilanden

Advies nodig?

Vraag & antwoord service?

E-mail verkoop@lichtkoepeltje.nl

T: 026-3232918 ma - vrij : 10.00 - 16.00

Copyright © 2019 Heuveling Dakgroep BV