Skymax CE RWA-systeem met iDome 80x130 cm

  • RWA-systeem voor afvoer van warmte en rook in geval van nood 
  • De dagmaat is 80x130 cm en de daksparing is 100x150 cm
  • Skymax CE compleet voor montage met dakopstand, iDome (HR++ glasraam met lichtkoepel naar keuze), Skycom centrale en prioritaire schakelaar
  • CE-certificatie volgens Europese norm EN 12101-2:2003 en Belgische norm NBN S21-208-3:2018
€ 3.187,62 incl btw
Op voorraad
Levertijd: 3/6 werkdagen
Heeft u een vraag? Chat met ons

Rook- en warmteafvoer RWA-systeem 80x130 cm

De Skymax CE is een rook- en warmteafvoer systeem geschikt voor in binnentrappenhuizen. In geval van nood ontstaat er een vrije opening die dient voor het afvoeren van rook en warmte maar tevens als dakbetreding gebruikt kan worden. 

CE-certificaat

Dit RWA-systeem is conform de Europese RWA-normen en hebben daarom ook een CE-certificaat. Hij is getest en voldoet aan de EN 12101-2:2003 (Europese) norm waarbij hij conform NBN S21-208-3:2018 is gekeurd (Belgische norm). 

Specificatie CE volgens EN 12101-2 voor Skymax

Skymax CE 80x130 cm

Deze set bestaat uit een dakopstand van PVC type 30/20 met brandklasse M1 en E (EN 11.925-2). Hij heeft steunplaten en een dubbel opengaand schaarsysteem met PVC raam. Het RWA-systeem is voorgemonteerd en klaar voor gebruik. De dakopstand is 30 cm hoog en heeft een aftimmergroef zodat je hem gemakkelijk kan afwerken. 

Doorsnede Skymax CE dakopstand 30/20.

De scharnieren voor het opengaande system zijn netjes weggewerkt in kunststof profielen en zitten aan de korte zijde. De afstand van de uitstekende delen is hierbij 10 cm aan elke zijde waar de scharnieren zijn gemonteerd waarbij er rekening is gehouden met de vereiste netto keel doorsnede die weer verbonden zit aan de CE-normen. 

Skymax CE RWA-systeem met PVC dakopstand 30/20.

De dagmaat is 80x130 cm (B) waarbij de sparingmaat (C) 20 cm groter is en daarmee uitkomt op 100x150 cm. De sparingmaat is de maat die het gat in het dak moet zijn.

Skylux dakopstand voor Skymax CE 30/20 maat.

Skylux iDome 80x130 cm

Dit Skymax CE RWA-systeem leveren wij in combinatie met de iDome. Dit is een glasraam uitgerust met HR++ veiligheidsglas voor super sterke isolatie. De binnenruit is gemaakt van gelaagd glas en de buitenruit van gehard glas. Hier bovenop komt een kunststof lichtkoepel die naar keuze in enkelwandig of dubbelwandig kan. Deze lichtkoepel leveren wij dan in acrylaat of polycarbonaat (slagvast). Het glas is helder en de lichtkoepel kan in glashelder (zicht als glas) of opaal (niet doorkijkend). 

Skycom en prioritaire schakelaar

Wij leveren bij dit RWA-systeem uiteraard een centrale, de Skycom CE 24V 5A voor het aansturen van één Skymax CE. Plaats deze op het plafond zo dicht mogelijk bij de Skymax (binnen max. 5 m) voor automatisch openen in geval van nood. Ook zit er een prioritaire schakelaar bij welke altijd de hoogste prioriteit heeft in het systeem en zal ongeacht de alarmstatus van de centrale voorrang krijgen. De prioritaire schakelaar zal in een technische ruimte ruimte komen. In het geval dat de centrale niet bij het Skymax CE systeem geplaatst kan worden zal ook deze in de technische ruimte komen. Hierdoor kan bijvoorbeeld de brandweer altijd het RWA-systeem gemakkelijk bedienen in geval van nood.

Toebehoren

Het is mogelijk jouw Skymax CE systeem uit te rusten met verschillende toebehoren. Hierbij zal er rekening gehouden worden met de prioritaire schakelaar zodat bij nood deze altijd voorgaat op de voorkeursinstellingen van de toebehoren.

  • De wind- en regendetector monteer je aan de buitenkant in een hellende positie waarbij de gevoeligheid is in te stellen
  • Met de temperatuur detector zal er een alarmstatus worden afgegeven bij een meting van 70 graden waarbij je deze monteert aan de onderkant van het afgewerkte dak (de Skycom centrale is voorzien van deze detectie)
  • De rookdetector zet het RWA-systeem open bij het detecteren van rook waarbij deze geplaatst moet worden aan de onderkant van het afgewerkte dak
  • Met de ventilatiedrukknop kan je het RWA-systeem handmatig bedienen voor ontluchten van de ruimte
  • Met de branddrukknop zal de alarmcentrale in werking worden gezet bij het breken van het glazen venster en het drukken op de rode knop

Isolatie waarde Skymax CE met iDome

De isolatie U-waarde van de PVC 30/20 dakopstand zit op 1,0 W/m2K. De iDome en enkelwandige lichtkoepel zit op 0,93 W/m2K en met een dubbelwandige op 0,79 W/m2K. In samenstelling van de complete Skymax CE set met iDome en enkelwandige lichtkoepel zit hij op 1,04 W/m2K en met een dubbelwandige lichtkoepel op 0,99 W/m2K. Hierdoor is hij geschikt voor elke soort ruimte en super veilig. De lichtkoepels hebben net als de opstand een brandklasse. Acrylaat heeft Euroklasse E (EN 13501-1) en polycarbonaat Euroklasse B-s1, d0 (EN 13501-1).

Montage Skymax CE

Er zit een handleiding bij voor montage van het Skymax CE RWA-systeem met iDome. Ook zit er een gebruikershandleiding en installatievoorschriften bij voor de Skycom, prioritaire schakelaar en eventele andere toebehoren. Wil je deze op voorhand inzien? Vraag het dan op via onze e-mail.  

Garantie

Je krijgt 10 jaar fabrieksgarantie op jouw Skymax CE RWA systeem.

Montagehandleiding Skylux Skymax CE

Schrijf je eigen review
Je reviewed:Skymax CE RWA-systeem met iDome 80x130 cm
Jouw rating

Veelgestelde vragen

Offerte aanvragen? Of kunt u een product niet vinden?

Als u een product niet kunt vinden of een offerte wilt voor grotere aantallen, dan verzoeken wij u het onderstaande formulier even in te vullen. Wij zullen uw email snel beantwoorden.

Wij beantwoorden al uw vragen doorgaans binnen 1 uur, ook kunt u gebruik maken van onze live chat rechtsonder in uw scherm.

Adres gegevens


Kan ik mijn lichtkoepel of platdakraam laten monteren?

Ja u kunt onze lichtkoepels en platdakramen laten monteren door een van de montage bedrijven die u zelf kunt selecteren op deze pagina.

Lichtkoepel maat bepalen
Lichtkoepel maat bepalen

Hieronder vind u uitleg welke maat u moet opmeten voordat u een lichtkoepel of dakopstand besteld, voor afwijkende maten neemt u contact op voor deskundig advies.

 

 

Maat bepalen lichtkoepel

Bij een avp = PVC dakopstand E15 = dagmaat + 20 cm de sparingmaat
Voorbeeld dagmaat lichtkoepel = 40x40 cm sparingmaat is dan 60x60 cm

Bij een polyester dakopstand E15 = dagmaat + 20 cm de sparingmaat
Voorbeeld dagmaat lichtkoepel = 40x40 cm sparingmaat is dan 60x60 cm

Bij een polyester dakopstand H15 = dagmaat + 25 cm de sparingmaat
Voorbeeld dagmaat lichtkoepel = 40x40 cm sparingmaat is dan 65x65 cm

 

Maat bepalen van uw lichtkoepel of dakopstand

 

Wat is het verschil tussen de basic en excellent lichtkoepel?

Voordelen van de excellent lichtkoepel tegenover de basic lichtkoepel

  • De excellent lichtkoepel type SK heeft 1mm dikkere schalen, een bredere afdichtingsband en meer bevestigingspunten
  • U kunt bij de excellent lichtkoepel kiezen voor 1 tot 5 wandig, bij de basic lichtkoepel van 1 tot 4 wandig
  • De excellent lichtkoepel haalt de isolatie eisen voor nieuwbouw woningen bij keuze van een PVC ISO++ opstand en een 5 wandige lichtkoepel
Wat is het verschil tussen acrylaat en polycarbonaat lichtkoepels?
Acrylaat is de standaard uitvoering deze word elders ook wel PMMA genoemd. Acrylaat is meer krasgevoelig en kan eerder stuk gaan wanneer er een zwaar object op valt. Polycarbonaat lichtkoepels zijn vervaardigd uit hoog slagvast materiaal en werken preventief bij vandalisme en inbraak. Polycarbonaat is slagvast en word vaak in bosrijke omgevingen gebruikt.
Moeten de schroefgaten op dezelfde plek zitten bij aankoop van een nieuwe lichtkoepel?

Nee dit is niet belangrijk omdat er een afdichting band tussen zit en er dus nooit sprake zal zijn van lekkage. De buitenmaat van de bestaande lichtkoepel moet echter wel kloppen met onze buitenmaat lichtkoepel. Dagmaat +16 cm = onze buitenmaat, u kunt uw buitenmaat meten door de koepel van randje tot randje op te meten. De oude lichtkoepel haalt u weg en de nieuwe plaatst u op de bestaande dakopstand, de oude gaatjes in de flens van de opstand vallen weg onder de nieuwe lichtkoepel. De nieuwe lichtkoepel leveren we met bevestigingsmateriaal en een afdichtingsband voor gemonteerd op de lichtkoepel.

Zijn de dak opstanden geïsoleerd?

Alle type dakopstanden zijn geïsoleerd, hoe goed geïsoleerd hangt af van het type dakopstand.

PVC: De PVC dakopstand is dubbelwandig geïsoleerd met een isolatie waarde van 2,2 W/m²K 
Polyester: De Polyester dakopstand is gevuld met polyurethaan hardschuim en heeft een isolatie waarde van 1,32 W/m²K
PVC ISO++: De PVC ISO++ dakopstand is meerwandig geïsoleerd (5 cm dik) en haalt een isolatie waarde van 0,89 W/m²K

We raden qua isolatie waardes de volgende combinaties aan van lichtkoepel + dakopstand:

  • Enkelwandig: PVC dakopstand
  • Dubbelwandig: PVC of polyester dakopstand
  • Driewandig: Polyester of PVC ISO++ dakopstand 
  • Vierwandig: PVC ISO++ dakopstand
  • Vijfwandig: PVC ISO++ dakopstand
Dak opstand monteren/zelf maken

Montage richtlijnen van een lichtkoepel en dak opstand.

1. Montage van de opstand Polyester of PVC opstanden gebruiken. 

Er wordt nadrukkelijk afgeraden om een ander soort opstand te gebruiken – géén garantie op de lichtkoepel.


1.1 Montage lichtkoepel polyester of AVP opstand
De onderste flens van de opstand om de 20 cm met schroeven en ringen aan de dakconstructie bevestigen. Bij AVP opstanden de dakbedekking éérst voldoende terugleggen en dan aanbranden, brander nooit direct op AVP opstand richten.

1.2. Andere opstand (zie figuur 2)
Indien er een andere soort opstand gebruikt wordt (niet geadviseerd), de volgende punten in acht nemen:

  • De koepel dient rondom voldoende speling te hebben en mag zeker niet in contact komen met de dakbedekking.
  • De hoeken van de opstand dienen afgerond te worden.
  • De maximale buitenafmeting van de opstand = dagmaat van de koepel + 12 cm, Zijdelingse dakbedekking inbegrepen. (zie tekening)
  • De minimale buitenafmeting van de opstand = dagmaat van de koepel + 10 cm.
  • De hoogtemaat van een (zelfgemaakte) opstand moet tenminste 15 cm boven het dakvlak uitsteken.
  • De opstand moet rondom een volledig gladde en vlakke bovenflens hebben.

(FIGUUR 2)


2. Montage van de koepel
Eerst de opstand inplakken en dan de lichtkoepel monteren, Iedere verwarming van de lichtkoepel leidt tot vervorming. Daarom de lichtkoepel nooit plat op de dakbedekking leggen maar op of omgekeerd in de ingeplakte opstand. Gebruik uitsluitend de bijgeleverde bevestigingen. Plaats de koepel op de opstand of op het raamwerk. De bevestigingspunten van de lichtkoepel gelijk verdelen over de opstand flens of het raamwerk en merken. Lichtkoepel afnemen, opstand of raamwerk doorboren Bevestiging van de lichtkoepel: kruiselings en voorzichtig vast schroeven. Na controle op de juiste plaatsing, de doppen aanbrengen.

Solatube monteren

Als u de Solatube zelf wilt monteren kunt u hieronder de montage video bekijken.

 

 

Monteert u lichtkoepels?

Uitsluitend in de regio Arnhem en omstreken monteren we lichtkoepels. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze afdeling dakwerken en projecten via info@heuveling-dakdekkers.nl

Welk merk lichtkoepel verkoopt u?

We verkopen het merk van Boven al 61 jaar toonaangevend op gebied van lichtkoepels.

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken van de fabriek: Van Boven kunststoffenindustrie en projectbouw

Kan je een losse schaal van een lichtkoepel vervangen?

Nee dit kan niet, u moet een complete lichtkoepel bestellen met aantal schalen zoals bestaand of meer lagen voor een betere isolatie. Een losse schaal bestaat helaas niet, als uw koepel kapot is dan dient u de koepel compleet te vervangen.

Los bevestiging materiaal

Onze lichtkoepels worden standaard geleverd met bevestiging materiaal en een voor gemonteerde afdichtingsband. Ons bevestiging materiaal is merk gebonden en kan los verkocht worden indien u 100% zeker weet dat het om het merk van Boven gaat. Weet u niet welk merk u heeft of weet u dat u een ander merk lichtkoepel heeft dan kunnen we hier geen bevestiging materiaal voor leveren.

Hoeveel jaar garantie zit er op mijn lichtkoepel?

U heeft 10 jaar garantie op uw lichtkoepel, deze moet wel conform voorschrift gemonteerd zijn.

Waarmee kan ik een lichtkoepel het beste schoonmaken?

We raden u aan om onze lichtkoepel reiniger te gebruiken voor het schoonmaken van uw lichtkoepel.
De lichtkoepel reiniger kunt u hier vinden.
Lichtkoepels niet in aanraking brengen met bijvoorbeeld: siliconen, lijmsoorten, verdunners en bitumen!

Gebruiksaanwijzing lichtkoepel reiniger.

Spoel het te reinigen oppervlak eerst goed af met schoon water om alle losse vervuiling zoals zand te verwijderen, dit om krassen te voorkomen. Breng het reinigingsproduct aan en laat dit vijf a tien minuten inwerken, veeg schoon en droog met een schone, pluisvrije doek of microvezeldoek.

Service & contact

We staan 24/7 voor u klaar

Stel uw vraag direct online!

Chat met ons

LICHTKOEPEL ACTIE!

Gratis verzending Nederland

Gratis verzending België

Geen bezorging waddeneilanden

Advies nodig?

Vraag & antwoord service?

E-mail [email protected]

T: 026-3232918 ma - vrij : 10.00 - 16.00

Copyright © 2019 Heuveling Dakgroep BV