Elektrisch platdakraam voor ventilatie

Het elektrisch te openen platdakraam verlicht elke ruimte onder het platte dak met natuurlijk licht en beschikt over uitstekende isolerende eigenschappen. Met dit platdakraam geniet u van daglicht en ventilatie met elektrisch bedieningsgemak.

Items 1-32 van 39

Pagina
per pagina

Waarom kiezen voor een elektrisch platdakraam?

Een elektrisch platdakraam kent veel voordelen ten opzichte van een standaard lichtkoepel. Dankzij de haakse (rechte) dakopstand geniet u van een maximale lichtopbrengst. De elektrische bediening zorgt ervoor dat u simpel kunt bedienen zonder dat er kracht of moeite voor nodig is. De hoge isolatiewaardes maken hem geschikt voor elke soort kamer zoals een woonkamer, slaapkamer of badkamer. De handige regensensor zorgt ervoor dat het raam automatisch sluit bij regenval. Hij is onderhoudsarm dankzij de kunststof. Verder is hij compleet voor montage dus heeft u geen andere zaken nodig zoals een dakopstand. Deze is namelijk inbegrepen voor montage op uw platte dak. Kortom, met een elektrisch platdakraam geniet u van daglicht, ventilatie en hoog comfort voor uw woning of bedrijfsruimte. 

Elektrische bediening op stroom

Een elektrisch platdakraam werkt op stroom waarbij de kettingmotor en spindel verwerkt zitten in de dakopstand. U ziet er dus niks van waardoor u geniet van een prachtig uitzicht. Het bedienen gaat simpel met een afstandsbediening of wandschakelaar. De regensensor die ingebouwd zit bovenop het platdakraam laat hem automatisch sluiten bij regenval. Zo bent u ervan verzekerd dat er nooit water naar binnen kan komen, ook als u niet in de ruimte aanwezig bent. 

Hoe bedien ik een platdakraam?

Het bedienen zelf gaat met een afstandsbediening of wandschakelaar. Voor Intura is dit met een afstandsbediening die meegeleverd is. Voor Fakro zijn er verschillende opties mogelijk, een afstandsbediening of wandschakelaar welke u in het artikel naar wens aanvinkt. Voor VELUX zit er een draadloze wandschakelaar bij die als het ware als afstandsbediening werkt.

Hoe ver kan een elektrisch platdakraam open?

Een elektrisch platdakraam is te gebruiken voor ventilatie, hij kan dus niet geheel open. Hoe ver hij open kan is afhankelijk van het merk. Intura kan geopend worden tot 24 cm, Fakro tot 15 cm en VELUX tot 25 cm.

Elektrisch platdakraam met hoge isolatie

Alle drie de platdakramen zijn uitgevoerd met een PVC dakopstand en HR++ glas, de Fakro en VELUX hebben hierbij veiligheidsglas. Het VELUX platdakraam heeft dan ook nog het Politiekeurmerk Veilig Wonen. De isolatiewaarde verschilt ook per merk en is iets om mee te nemen in uw keuze. 

Isolatiewaarde (U-waarde*) complete platdakraam met HR++ glas:

Intura: 1,30 W/m²K
Fakro: 0,92 W/m²K
VELUX: 0,75 W/m²K

* Hoe lager de U-waarde hoe beter de isolatie is

Maten elektrisch platdakraam

De genoemde maat van het elektrisch platdakraam is de sparingmaat, de maat voor het gat die in uw dak moet zitten of gemaakt moet worden. We leveren de elektrische platdakramen in 12 verschillende maten:

60x60, 70x70, 80x80, 90x90, 100x100, 120x120, 140x140, 60x90, 60x120, 90x120, 100x150 en 120x220 cm. 

Welke merken verkopen jullie?

Wij verkopen in de elektrische platdakramen drie verschillende merken, stuk voor stuk van hoge kwaliteit. U kunt kiezen voor een Intura elektrisch platdakraam, Fakro elektrische vlakke lichtkoepel of VELUX vlakglasraam elektrisch.

Kan ik raamdecoratie monteren op een elektrisch platdakraam?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor raamdecoratie voor de platdakramen. Wederom is dit merk afhankelijk en daarom iets om in overweging te nemen. Voor Intura is er een 90% verduisterend plissé beschikbaar. Voor Fakro is er een buitenzonwering op zonne-energie of verduistering handbediend, elektrisch op stroom of elektrisch op zonne-energie. Voor VELUX is er een verduisterend rolgordijn of buitenzonwering op zonne-energie en een insectenhor te koop. 

Montage elektrisch platdakraam

Een platdakraam elektrisch bediend is compleet voor montage. Hij kan gemonteerd worden op een plat dak bedekt met EPDM of bitumen waarbij de dakhelling tussen de 2 en 15 graden is. Idealiter is vanaf 5 graden gewenst voor een natuurlijke waterafloop.

Garantie elektrisch platdakraam

U krijgt standaard 10 jaar fabrieksgarantie op uw elekrische platdakraam van Intura, Fakro of VELUX.

Service & contact

We staan 24/7 voor u klaar

Stel uw vraag direct online!

Chat met ons

LICHTKOEPEL ACTIE!

Gratis verzending Nederland

Gratis verzending België

Geen bezorging waddeneilanden

Advies nodig?

Vraag & antwoord service?

E-mail verkoop@lichtkoepeltje.nl

T: 026-3232918 ma - vrij : 10.00 - 16.00

Copyright © 2019 Heuveling Dakgroep BV